Скрипт Вконтакте Like ?> Скрипт Вконтакте Like ?>
СВІЖА ПРЕСА: Труїмось, та не скаржимось | |
Фото: vokrugsveta.ru «Прес-Центр»
пропонує Вашій увазі огляд львівської
преси за четвер, 16 квітня 2009 р. * «Львівська газета» підняла тему куріння у громадських
місцях, насамперед у кафе. Видання
звернуло увагу, що від колишньої заборони курити у кафе й слід пропав. Тепер
все залежить від доброї волі власника закладу: хоче – забороняє курити, не хоче
– не забороняє. Некурці знову страждають. Відтак
газета задалась метою знайти того, хто у Львові має боротися з цигарковим
димом. Язик довів до управління торгівлі Львівської міської ради. Але там
журналісту повідомили, що боряться з курінням у закладах харчування,
якщо є скарги від громадян. А таких за останній рік не надходило. Крім того, за
словами заступника начальника цього управління Наталії Головко, у ході
перевірок закладів ресторанного господарства, що розташовані у центрі міста,
управління не виявила порушень закону щодо виділення місць для тих, хто не
курить, й обладнання їх вентиляційними системами. «З цього
можна зробити висновок – журналіст «Газети», як не дивно, відвідує здебільшого
ті заклади, де ревізій іще не було», — пише автор статті. За словами
самих рестораторів, облаштувати місця для некурців – справа не з дешевих. На
встановлення вентиляційної системи потрібно не менше 100 тисяч гривень. («Курці мимоволі», автор: Олександр
Сирцов) * Газета «Суботня пошта» дослідила вміст ранніх
овочів з продуктових ринків та крамниць Львова. У дослідах
газетярам допомагали фахівці Львівської державної регіональній лабораторії
ветеринарної медицини. Виявилось, що в овочах часто більше нітратів, ніж
вітамінів та мікроелементів. «У свіжих
огірках, які продавець дуже наполегливо просила купити, наголошуючи, що вони
львівські, а, отже, безпечні, виявили перевищений вміст нітратів, — йдеться у
статті. — За допустимої норми – до 400 мг/кг, нітратів було 548 мг/кг. Такі
овочі споживати аж ніяк не можна. Нітрати знайшли і в іншій продукції, але вони
не перевищували допустимої норми: у закарпатській редисці цього «добра» було
1046 мг/кг (за допустимої норми 1200 мг/кг), в зеленій цибулі – 725 мг/кг (800
мг/кг), у кропі – 2265 мг/кг (3000 мг/кг). Найменше нітратів містили іспанські
помідори – 59 мг/кг за допустимої норми 300 мг/кг». («Нітратний салатик», автор:
Олександра Баландюх) * Ми в соцмережах: Facebook, Twitter, Google+, ВКонтакте 16.04.2009 | |
Перегляди: 1948 |
Рубрика: |
Ключові слова: |
©2008-2015 Прес-Центр Використовуючи матеріали з "Прес-Центру" не забувайте на нас посилатися |