Скрипт Вконтакте Like ?> Скрипт Вконтакте Like ?>
У Львові монахи здавна варили пиво… | |
Фото: forum.beermir.com Дивився вчора «Срєду обітанія» на 1+1. Розповідали про енергетичні напої, пиво, вино, горілку. Що пити можна, а що — ні. Цікаво було все. У блоці про пиво розказували про те, що пиво — це хміль, солод, дріжджі і вода. Що в Німеччині лише напій з солоду і дріжджів може називатись пивом. Звертали увагу, що, якщо в складі пива є мальтозна патока, то це вже наче недопиво. Після цих слів я пішов на кухню шукати пусту пляшку з-під пива, аби ознайомитись із її сладом. Знайшов «1715». Читаю склад: вода, солод ячмінний, ячмінь, патока мальтозна… Далі ще зазначались хміль і діоксид вуглецю. «Цікаво, де монахи діставали мальтозну патоку», — подумав собі. Сьогодні заліз в Інтернет — стало цікаво, що ж то за мальтозна патока і з чим її їдять. Знайшов якийсь текст на УНІАНі, який дуже змахує на «заказуху». Типу розвінчують міфи, пов’язані із пивом. Міф 6-ий стосується того, що мальтозна патока — це невластивий для пива інгредієнт. Міфи розвінчує головний пивовар «Оболоні». Фрагмент: «Для чого до пива додають мальтозну патоку? Мальтозну патоку використовують з декількох причин: з метою збільшення потужності варильного цеху (відділення приготування пивного сусла); для заміни частини екстрактивних речовин пивного сусла при недостатній кількості солоду (при низькому уражаю ячменю); та з метою збільшення ступеня зброджування пивного сусла. З чого її роблять? Чи змінює вона смак пива? Мальтозну патоку виготовляють із кукурудзи. Компанія «Оболонь» купує мальтозну патоку на спеціалізованих заводах України. На нашому підприємстві використовується невеликий відсоток додавання мальтозної патоки. Склад мальтозної патоки близький до складу пивного сусла. Від кількості мальтозної патоки в пивному суслі залежить її вплив на зміну смаку пива, в невеликих кількостях вона зовсім не змінює смак пива.» Чого ж тоді в програмі підняли такий «хай» довкола тої патоки? Порився в пошуках відео з тим випуском «Срєди обітанія» на YouTube. Знайшов в іншому місці. І навіть більше — текстову розшифровку всієї програми. Цитую: «В классическое бутылочное пиво входят только четыре компонента – хмель, солод, дрожжи и вода. Но если посмотреть на этикетки, в составе можно обнаружить, к примеру, кукурузу или мальтозную патоку. Все это – несоложеные материалы или так называемая несоложенка. Некоторые производители добавляют в пиво несоложенку, чтобы сэкономить. По их мнению, это выгодно, ведь она в 3-4 раза дешевле солода. А чтобы напиток начал бродить, в сусло кладут синтетические ферменты - вещества-катализаторы, запускают и ускоряют процесс брожения. По мнению врачей, употребление такого пива может привести к нарушению баланса ферментов в организме человека. Многие пивовары с этим не согласны. Они считают, что ферменты пиву не вредят. По закону производитель не обязан писать на этикетке, есть в пиве ферменты или нет. Определить это можно только по косвенным признакам. Прочитайте состав напитка. Если в нем перечислены и ячмень, и пшеница, и кукуруза, и мальтозная патока, значит в пиве много несоложенки. Возможно, при варке этого пива применяли ферментные препараты.» Не знаю, кому вірити. Але пиво останнім часом якесь лажове. До речі, якщо хочете, можете собі переглянути всю програму P.S. На жаль, не знайшов ДСТУ на пиво. Виявляється, інформацію про державні стандарти потрібно купувати. Гриць Сойфер, «Прес-Центр» Ми в соцмережах: Facebook, Twitter, Google+, ВКонтакте 23.12.2011 | |
Перегляди: 2565 |
Рубрика: |
Ключові слова: |
©2008-2015 Прес-Центр Використовуючи матеріали з "Прес-Центру" не забувайте на нас посилатися |